Suomen Suoramainonta Oy - Pohjois-Suomi

Postilain muuttuminen kiristää PAU:n ja Postin välejä

Postin Helsingin lajittelukeskuksessa on eilen illalla alkanut mielenilmauslakko, joka on edelleen meneillään ja jolla on mahdollisesti vaikutuksia myös SSM:n asiakkaiden Postin jakelussa kulkevien mainosesitteiden perjantain 27.4. premium- jakeluun.
Ohessa linkki Postin tiedotteisiin.

https://www.posti.fi/business-news/tiedotteet/2017/20170426_mielenilmaus...

Postin ja PAU:n välit ovat kiristyneet huomattavasti tulevan uuden Postilain myötä ja vastaavia mielenilmauksia ja lakkoja voi esiintyä kevään ja kesän aikana. Näillä voi mahdollisesti olla vaikutuksia mainosesitteiden jakeluun Postin verkossa.

SSM on pahoillaan alihankkijansa kohtaamista haasteista jakelutuotannossaan ja pyrkii aktiivisesti minimoimaan asiakkaisiinsa kohdistuvat riskit jakeluun liittyen lähitulevaisuudessa.
Lisätietoja voi kysyä omalta SSM:n myyjältä.

Ohessa katkelma PAU:n julkaisemasta tiedotteesta liittyen Postilain valmisteluun.

Eduskunta päättää postilain uudistuksessa kolmen tuhannen työpaikan kohtalosta
Tiedote.
Julkaistu: 12.04.2017 klo 08:46
Julkaisija: Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn liittovaltuusto vastustaa jyrkästi postinkulun hidastamista ja pakkokilpailutusta, jotka hävittäisivät Postista nopeasti 2500–3000 työpaikkaa.
Postilain valmistelussa on mukana ehdotus, jossa kirjeen kulkunopeutta esitetään hidastettavaksi niin, että kirjeet voisivat kulkea viikon suuntaansa ja postia jaettaisiin kaupungeissa vain kolmena päivänä viikossa.
Nykyisen lain mukaan esimerkiksi keskiviikkona lähetetty kirje olisi perillä perjantaina, lakimuutoksen jälkeen vasta viikon päästä seuraavan viikon tiistaina tai keskiviikkona. Tämä yleispalvelutuote on taannut kaiken muunkin postin, muun muassa sairaalakirjeiden, vastausta vaativan viranomaispostin ja lehtien kulkunopeuden.
- Kirjeen kulkunopeuden hidastamisella olisi paljon merkittävämmät vaikutukset koko postinkulkuun ja alan työpaikkoihin, kuin on tähän saakka ymmärretty. Lakimuutos tarkoittaisi lähivuosien aikana pahimmillaan 2500–3000 työpaikan katoamista Postista. Yt-neuvottelut alkaisivat välittömästi, muistuttaa PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen.

Jyrki Nygård
Operatiivinen johtaja, hankinnat ja asiakaspalvelu